Weekly Feed #122

Feed weekly september 10, 2021

En samling av lenker vi har sett på og lest denne uken. En blanding av aktualiteter innen tech, design og relevante artikler.

Leseliste

  • I denne artikkelen har forskere ved MIT funnet ut at lesing av data koder ikke er avhengig av regionene i hjernen som er involvert i språk behandling eller språk forståelse, men snarere et annet nettverk som har flere behov. Dette nettverket blir nemlig også brukt for å løse komplekse kognitive oppgaver som matematiske problemer eller kryssord.
  • Noen gode nyheter om Ivy League-skoler som Brown, Harvard, Cornell, Princeton, Dartmouth, Yale og Columbia Universities: de tilbyr nå gratis online kurs på tvers av flere online plattformer. Disse kursene er kjent som Massive Open Online Courses. Les mer om dette tiltaket her.
  • Har du noen gang lurt på om Bitcoin er miljøvennlig? Svaret finnes i denne artikkelen av The New York Times publisert forrige uke, hvor det avsløres at prosessen med å lage Bitcoin for å bruke eller handle bruker rundt 91 terawattimer strøm årlig, mer enn det som brukes av Finland - en nasjon med over 5 millioner innbyggere.

Ukas design

  • Diagonal Press ble startet av den amerikanske kunstneren Tauba Auerbach som et forsøk på å lage kunst i form av publikasjoner. Dette forlaget utnytter de fysiske mulighetene for tilgjengelige utskrifts- og bindingsprosesser på forbrukernivå som kambinding, spolebinding, fotokopiering og gummistempling. Vi liker typografien og referanser i designet som er både leken og detaljert.

Ukas tech

  • Et AI-prosjekt gjenskaper gatene i Italia basert på millioner av bilder og noen få stemningsord valgt av brukerne selv. Strolling Cities er et videoprosjekt som mater poesi i en maskin, og lar kunstig intelligens drømme hvordan poesien kan ta form.
  • Et begrenset sosialt nettverk der du bare får 100 innlegg for livet er lansert. Feedet er omvendt kronologisk og ikke algoritmisk. Tidsstempler for innlegg er vage. Ingen tjener penger. Det finnes heller ingen "likes" eller følgere eller varsler. Bare de 100 innleggene hver bruker får. Som for å etterligne livets begrensninger. Navnet på nettverket? Minus sosialt.
  • Her er en interessant ny episode av Lex Fridman podcast hvor han hans gjest er datavitenskapsmannen Donald Knuth. Knuth er Turing Award -vinner, far til algoritmeanalyser og forfatter av The Art of Computer Programming.
  • Ray-Ban har inngått et samarbeid med Facebook for å lage sitt første par smarte briller. De kalles Ray-Ban Stories og består av to frontvendte kameraer på brillerammen for å kunne enkelt ta video og bilder som kan lastes opp til Facebook. Vil disse outsmarte Google Glasses eller være en lignende flopp?

Det er alt vi hadde denne uken. Våre ukentlige anbefalinger publiseres hver fredag. Følg med!