Weekly Feed #124

Feed weekly september 24, 2021

En samling av lenker vi har sett på og lest denne uken. En blanding av aktualiteter innen tech, design og relevante artikler.

Leseliste

  • En interessant oversikt i denne artikkelen omkring ordet counterculture og de forskjellige betydningene det kan ha i dag. Hvordan kan man være "motkulturell" i en verden som idag, der hegemoni og validering ser ut til å være fokuset av generasjon Z? En slik motkulturell scene er nødt til å skje utenfor de vanlige kommunikasjonskanalene.
  • Har du noen gang lagt merke til at mange lenker, spesielt hyperkoblinger, er blå? Denne artikkelen forklarer hvorfor.

Ukens design

  • Nettsiden Super Friendly Design bryter ned et go-to-system for å jobbe med et designteam og integrere systemet som en del av teamets arbeidsflyt. Slik kan man skape en mer konsekvent og enklere designprosess.

Ukens tech

  • Xata er en kombinasjon av en relasjonsdatabase, en analysemotor og en fritekst-søkemotor. Denne databasen gjør alt enkelt for brukeren med bl.a. kraftig data-API, detaljert sikkerhet, abonnementer og ACID-transaksjoner.
  • Denne uken trekker vi også frem dette nye animasjonsbiblioteket, bygget på minimale Web Animations API. Raske ytelser, minimale filstørrelser.
  • Mozilla Observatory er et nettsted som lærer utviklere, systemadministratorer og fagfolk i sikkerhet hvordan de konfigurerer nettstedene sine trygt og sikkert. Du kan skanne hvilket som helst nettsted og få testresultater angående informasjonskapsler, HTTP og referrer policy.
  • Cloudflare Images er et infrastrukturselskap som lar nettsteder bygge skalerbare og rimelige bildepipelines på noen få minutter.

Det er det for denne uken! Vi kommer tilbake neste fredag med nye innlegg. Hvis du vil komme i kontakt med oss kan du nå oss på hello@feed.no.