Weekly Feed #125

Feed weekly oktober 01, 2021

En samling av lenker vi har sett på og lest denne uken. En blanding av aktualiteter innen tech, design og relevante artikler.

Leseliste

  • Datatilsynet har konkludert at de ikke ønsker å opprette sin egen Facebook -side. Dette kan føre til at andre offentlige selskaper trekker sin Facebook -side fra plattformen. Les mer for å finne ut hvorfor.
  • En artikkel som ble publisert i går på Stratechery forklarer Cloudflares utvikling i bransjen. Cloudfare er nemlig klar til å lansere en ny lagringstjeneste som lover å være billigere enn de etablerte alternativene. Et skritt selskapet mener vil sette den til direkte konkurranse med AWS og andre cloud-leverandører.
  • Nok en perle fra NRK denne uken, hvor vi lærer mer om kvalitetene til en svart farge, nemlig Musou Black. Artikkelen forklarer bruken av denne sorte fargen og hvordan kunstverdenen ble rasende da internasjonalt anerkjente kunstneren Anish Kapoor fikk lisensen til å være den eneste kunstneren som brukte den fargen utenfor bransjen. Les mer om det svarte materialet som absorberer 100% av lyset her.

Ukens design

  • Lær å bli best i responsiv design i Figma med disse 10 trinnene.
  • Den nye logoen for Volvo ble lansert denne uken. Volvo lanserte sin første bil i 1927, og siden da har den båret den svenske bilprodusentens berømte "Iron Mark" logo - en sirkel med en pil som peker øverst til høyre. Den første bilen med den nye logoen vil bli lansert i 2023. Det er første gang Volvo designer denne logoen internt.
  • Nettsiden til GT Ultra-fonten fanget vår oppmerksomhet. GT Ultra krysser Sans og Serifs verdener, samt smelter sammen kalligrafi og konstruksjon. Fonten har en energisk arkitektur og finurlige detaljer, og vi elsker hvordan dette allsidige, variable typografiske systemet bruker nyere typografiske teknologier for å realisere sitt fulle potensial.

Ukens tech

  • Codepen er relevant for både front-end designere og utviklere. På denne plattformen kan du bygge et nettsted, lære, feilsøke, fikse bugs, men viktigst av alt: teste og vise frem brukeropprettet HTML-, CSS- og JavaScript koder (kalt "penner", i.e. som i codepen). Nettstedet fungerer som et online læringsmiljø med åpen kildekode, der du kan lage koder og teste dem ut.
  • Amazon lanserte sin hjemmerobot maskott denne uken: Astro roboten. Etter lang ventetid er deres "Alexa on wheels" endelig klar. Amazons mest ambisiøse hjemmeprodukt blander mange ulike deler av selskapet - robotikk, AI, hjemmemonitorering, skytjenester - alt til en enhet.
  • Har du noen gang lurt på om det finnes et kopi/lim -tastatur? Dette startet som en 1. aprilspøk, men det viser seg at det er ekte - til og med utsolgt! Dette tastaturet sikrer ubegrenset tilgang til å kopiere og lime inn fra Stack Overflow. Lær mer om denne lille juvelen her.
  • På dette innlegget fra Twitter lærer du at aspektforholdsfunksjonen nå støttes i alle evergreens-nettlesere. Nå trenger du ikke å gjøre padding-top hack for å oppnå spesifikke sideforhold lenger.

Det var det for denne uken! Vi kommer tilbake neste fredag med nye innlegg. Hvis du vil komme i kontakt med oss kan du nå oss på hello@feed.no.