Weekly Feed #126

Feed weekly oktober 08, 2021

En samling av lenker vi har sett på og lest denne uken. En blanding av aktualiteter innen tech, design og relevante artikler.

Leseliste

  • De siste årene har vist at mange nye tiltak har blitt kombinert med håndverksteknikker og digital teknologi. I dette eksemplet fra Mendoza, Argentina, opprettet et digitalt forskningslaboratorium en rammevevestruktur laget av digitalt kuttet tre for å hjelpe urfolk i den sentrale regionen i landet med å veve og lage sine tradisjonelle mønstre.
  • NFT tar ledelsen innen samtidskunst markedet etter et salgskollaps på grunn av pandemien, ettersom samlere tilpasser en mer online tilnærming til å kjøpe kunstverk. Samtidskunstsalget har nå nådd en rekord på 2,7 milliarder pund. NFT sto for en tredjedel av nettsalget, og det asiatiske markedet er i spissen for kjøpere.

Ukens design

  • En titt på en opplevelsesrik grafisk design innen interiørarkitektur i denne artikkelen fra Architectural Record. Arkitektur og opplevelsesmessig grafisk design (EGD eller XGD) samles i mange eksempler på skjerminstallasjon; i prosessen har digitale medier blitt dynamiske nye byggematerialer.
  • Kanskje litt overdrevet og gimmicky, men boknettstedet til Stripe er likevel visuelt tiltalende og brukergrensesnittet polert med fine overganger, interaksjoner og 3D.

Ukens tech

  • Her er noe vi liker: en fin oversikt over små detaljer, verktøy og kule teknikker for å bygge nettsteder, som kommer fra en av de tidligere hoveddesignerne fra Stripe, Benjamin De Cock.
  • Autonome kjøretøyer (AV) er bilens fremtid. Men for å optimalisere egenskapene til selvkjørende biler, må man se nærmere på effektiviteten og kostnadseffektiviteten i byggeprosessen, noe som til syvende og sist krever at bilindustrien skifter fra drivlinjefokus til fokus på programvareinnovasjon. Les mer her for å finne ut de nye utfordringene og mulighetene til morgendagens biler.
  • Kunstig intelligens tilbyr en helt ny epoke med DJ-er, og i denne artikkelen fra DJ Mag kan du lese om effekten generativ musikk kan ha i DJ-boden, men også om de forskjellige appene som nylig har dukket opp som bruker AI-opprettet musikk til flere formål.
  • Modelme lar deg beskrive motemodellen du trenger og AI genererer den for deg. Modelme designer algoritmer basert på datasyn og implementerer dem i et intuitivt B2B SaaS -verktøy. Ingen behov for fotografer lenger!
  • Skaperen av Blitz framework delte innlegget fra vår egen utvikler Ole Magnus Støvern om prosjektet vi gjorde for by: Larm, hvor vi brukte Blitz. Blitz gjorde det mulig for oss å føle oss trygge på backend-utviklingen.
  • Et siste stopp om fremskritt innen helse og teknologi: i denne artikkelen dykker forfatteren ned i hvordan kunstig intelligens bidro til å øke kampen mot Covid-19-pandemien. AI ble nemlig brukt til å designe medisiner eller forutsi behovet for oksygen hos en pasient. Artikkelen konkluderer med at AI sannsynligvis vil bli brukt i økende grad i medisinsk behandling da det hjelper medisin til å bli mer presis.

Det var det for denne uken! Vi kommer tilbake neste fredag med nye innlegg. Hvis du vil komme i kontakt med oss kan du nå oss på hello@feed.no.