Weekly Feed #127

Feed weekly oktober 15, 2021

Hver uke publiserer vi nyheter og innsikt i design, tech- og innovasjon. Denne uken handler det om bl.a. Lego, Stanley Kubrick, SEO vs. Core Web Vitals, Figmas branching og mye mer.

Leseliste

  • Har du noen gang lurt på hvordan Lego snudde sin forretning etter mange år med økonomisk nedfall, og fortsetter å være et svært populært produkt i dag? Denne artikkelen utforsker Legos tilbakegang og gjenoppbygging, og gir interessante innsikt i hva dette betyr for innovasjonsfeltet.
  • Googles Core Web Vitals var en oppdatering som Google rullet ut i juni 2021. Denne oppgraderingen har hatt innvirkninger på websiders rangeringer, ettersom den hovedsakelig fokuserer på nettstedets brukeropplevelse. Hvis du bryr deg om virksomhetens synlighet på tvers av forskjellige plattformer, bør du lese denne analysen fra Forbes.
  • Vercel og NextJS lanserte et nytt minikurs om SEO. Den dekker alle de viktigste tingene uten å være en SEO -selger, og inkluderer emner som Googles Core Web Vitals nevnt ovenfor.

Ukens design

  • Foam nettsidens digital design fanget vår oppmerksomhet denne uken. Den har en jevn og interessant rulle, og presenterer en interaktiv måte å vise frem en fotografisk utstilling digitalt.
  • Googles designsjef for Apple -plattformer, Jeff Verkoeyen, avslørte mandag at Google dropper materialdesign på iOS til fordel for Apples eget UIKit. Brukerne vil derfor oppleve Google iOS og iPad OS-apper som bærer Apple sitt design preg.
  • Figma introduserte "forgrening" i april 2021, og dette vil muliggjøre et bedre flerspillersamarbeid, ettersom designere kan jobbe med sin egen "gren" som til slutt kommer sammen. Som sådan er dette en løsning på rotete designprosesser eller ikke -godkjente endringer. Dette er Figmas guide for å lære deg hvordan og når du skal bruke forgrening.
  • Stanley Kubricks 2001: A Space Odyssey fra 1968 var et sci-fi-mesterverk. Denne bloggen om sci-fi-typografi tar utgangspunktet i filmen for å analysere både den subtile typografien Kubrick brukte i tittelen og åpningsscenen, samt hvordan typografien til Kubrick påvirket mange merker i årene fremover.

Ukens tech

  • Remix mottok 3 millioner dollar i finansiering for å gjøre rammeverket tilgjengelig for alle brukerne gratis. De håper denne open-space modellen vil drive innovasjon fremover.
  • Restor plattformen er referert til som et "Google Maps for Climate". Hvis du åpner et nytt kart og skisserer et landområde hvor som helst på jorden, får du data om hvor mange overflater av naturen (trær, skoger osv.) som har gått tapt over tid, hvor mye karbon som er lagret i jorden og mye mer. Nettstedet er bygget på Google Earth Engine og bruker satellittbilder, noe som betyr at det også kan vise hvordan naturen endres over tid.
  • Ettersom hele Twitch angivelig har blitt lekket i begynnelsen av oktober, påpeker en vittig tweet hvor mange ganger banneord har blitt utvekslet i Twitch's tidlige dager. Git glemmer aldri!

Det var det for denne uken! Vi kommer tilbake neste fredag med nye innlegg. Hvis du vil komme i kontakt med oss kan du nå oss på hello@feed.no.