Weekly Feed #131

Feed weekly november 12, 2021

Her er ukens samling av nyttige og informative lenker. En god blanding av aktuelle saker angående teknologi, design og relevante artikler. Er i litt grunge-humør i dag, så beklager på forhånd for tonen.

Leseliste

  • Area 17 er et studio vi ofte refererer til når vi leter etter inspirasjon. Her er deres gjennomgang av året.
  • Du kan bare ende opp med et originalt verk av Andy Warhol ved å kjøpe en muligens ekte kopi på Museum of Forgeries.
  • Forbered deg på å utfordre dine synapser, mens du fordyper deg i Niantics visjon for et Real-World Metaverse og deres nye AR/VR-verktøy. Niantic er skaperen av Pokemon Go.
  • Unity, en 3D-motor som er blitt en 3D-verdensgenerator, har nylig kjøpt Weta Digital. Weta er VFX-studioet grunnlagt av Peter Jackson, så denne matchupen virker veldig kraftig.

Ukens design

  • Hvis du sier «Lorem ipsum» til en designer, vil du sannsynligvis få et hengende «dolor sit amet» kastet tilbake til deg. Livet til designere dreier seg nemlig om en useriøs dragkamp med Lorem ipsum. Å våkne bokstavelig talt opp med svette midt på natten og lengte etter ord som har noen form for mening etter ditt ordrett randomiserte mareritt. Jada, du har glinset dagene dine med en slags håp innimellom, som har skjedd på randomiserte forretningsslur-generatorer, eller til og med brukt krefter på ML-genererte versjoner. Men her er den gode nyheten: Se etter en oppdatering til Figma som legger til Bob Ross's Happy Quotes i stedet for plassholderkopi. Den gleder vi oss stort til å ta i bruk.
  • Framer gjør nok et fremskritt på enda en måte å designe og publisere vakre nettsider. På rekordtid.

Ukens tech

  • Prisma er ute med en ny Dataplattform som ser veldig interessant ut. En nettleser for data, en dataproxy (formålsbygd for Prisma), og integrasjon med Prisma-skjemaet og databasene.
  • Airtable, i utgangspunktet Google Sheet, men kraftigere, er ute med et nettbasert verktøy som spesialiserer seg på skjemaer. Sjekk det ut her.