Det er trygt å si at Elements of AI er på god vei til å bli en verdensomspennende bevegelse. Kurset er helt gratis og ment for å gjøre kunstig intelligens forståelig for alle. Ved hjelp av praktiske eksempler og tilhørende oppgaver er kurset med på å avmystifisere og tilgjengeliggjøre kunnskap rundt kunstig intelligens, til hele verden. Ingen komplisert matte- eller programmeringskunnskap kreves.

Eo AI Chapter card 6
Eo AI Chapter card 5
Eo AI Chapter card 4
Eo AI Chapter card 3
Eo AI Chapter card 2
Eo AI Chapter card 1

Prosjektet ble initiert våren 2018 av Reaktor og Universitetet i Helsinki. Vi team'et opp, og på 8 uker var første versjon av kurset designet, illustrert, utviklet og lansert.

Group 32 AI

De fleste vil være enige i at AI i økende grad vil ha en nærmest ufattelig påvirkning på samfunnet som helhet. Dersom flere mennesker med all mulig bakgrunn forstår grunnleggende AI så vil vi etterhvert også finne løsninger på et større spekter av muligheter og utfordringer. Kurset tar også for seg etikk, med vekt på partiskhet i AI.

Det første målet var å utdanne 1% av den finske befolkningen. Etter bare to måneder passerte vi 2%. Målet er nå justert til 1% av verdens befolkning.

Kurset er i skrivende stund rangert som #1 i datavitenskap på verdensbasis, foran Stanford, Harvard og MIT. Over 400K har registrert seg siden mai 2018. Kvinneandelen er på hele 45%, mot en normal på rundt 10% innen datavitenskap.

Noen tall

400k registrerte
studenter

170
land

21% over
45 år

Elements cert
Mask Group1
Mask Group
Mask Group kopi
Elements icon 1
Elements icon 2
Frame
Elements custom screenshot
Artificial intellegence illustration
Logistic regression exercise
Logistic regression exercise
Group 25

Vår leveranse

Brand identitet

Produktdesign

Illustrasjon

Utvikling

Prosjekt- og lanseringsledelse

Medvirkende

Initiert av Reaktor og Universitetet i Helsinki

Priser

Vinner av DOGA Merket

Gull i Visuelt, Digital design: Åpen klasse

Gull, beste online kampanje, Grand One Finland

Grand Prix i Grand One Finland