Hero synth bw

Musikkkontoret er en felles digital ressurs ledet av 7 regionale organisasjoner som gir støtte og kunnskap til norske musikkbransjefolk. Målgruppen er stor, og inkluderer alle som jobber med musikk; enten det er på eller utenfor scenen – inkludert artister, låtskrivere og komponister samt ingeniører, managere, plateselskaper og promotører.

Ezgif com optimize
Regioner square

Nettstedet, og et økende antall tjenester som tilbys der, inkluderer destinasjonssider for hver regional organisasjon, intervjuer, trinnvise veiledninger, verktøy for søk og filtrering av tilskudd, en voksende ordliste med musikkindustriterminologi, samt en rekke maler og andre ressurser – alle tilgjengelige via én enkelt digital plattform.

Screenshot 2023 02 06 at 18 06 1
Tilskuddsordninger
Screenshot 2023 02 06 at 18 04 1

Å lage nettstedet og tjenestene var en del av jobben, mens å forene 7 autonome organisasjoner til ett enkelt merke var en annen. Prosjektet var i utgangspunktet ikke beregnet på å inkludere merkevarebygging og organisasjonsstrategi. Noen av organisasjonene hadde ganske nylig fått nytt navn, og det var ingen navnekonvensjoner på plass. Gjennom flere workshops og intervjuer etablerte vi en felles forståelse av hva som var nødvendig for å møte organisatoriske behov, samt legge til rette for en sammenhengende brukeropplevelse. Vi utviklet et distinkt, men likevel fleksibelt visuelt system der de enkelte organisasjonene kunne opprettholde autonomi samtidig som de formidlet enhet med hverandre.

Screenshot 2023 02 06 at 18 39 1

Merkeidentiteten låner tungt fra et grafisk vokabular sett på stereoutstyr som forsterkere, synthesizere og trommemaskiner. Slikt utstyr kan på mange måter betraktes som en slags fellesnevner på tvers av bransjen. Brukergrensesnittet består imidlertid ikke bare av knapper og knotter, og er nødvendig for å imøtekomme publisering av lengre artikler, og derfor legge til rette for en god leseopplevelse. Typografi og kontrasten mellom de to fontene (LL Bradford og Chroma) står derfor sentralt i profilen. Hovedfargetemaet stammer fra fluorescerende tusjpenner med høy lys; et kjennetegn på ethvert respektabelt kontor.

Screenshot 2022 09 16 at 19 19 1
Meny 1
Forside graf 1 crop
Frame 1484
Frame 1494

Vår leveranse

Product development
Organisational strategy
Visual Identity
Design
UX
Front-end development
Back-end development

Tech stack

Craft CMS
Tailwind
GSAP
Mailgun
PHP
MySQL
Apache

Typografi

LL Bradford by Lineto
Chroma by Sourcetype