Top seksjon 2
Frame 1039

Norges Sjakkforbund ble etablert i 1914 og består av 125 sjakklubber og 4000 medlemmer over hele landet. For å kunne kommunisere på best mulig måte med medlemmene og engasjere flere mennesker i sporten, var det viktig med en oversiktlig og intuitiv nettside.

Vi har levert design, UX-design, web-arkitektur, front-end og back-end utvikling for den nye nettsiden til Sjakkforbundet lansert i november 2021. Vi samarbeidet tett med Metric for å oversette den visuelle identiteten til en digital platform. Foreningen hadde tidligere over 10 forskjellige plattformer for å kommunisere med medlemmene. Derfor var hovedmålet å samle alle de forskjellige klubbene og nettsidene på én og samme plattform.

Sjakk bringer mennesker sammen. Det var utgangspunktet vårt for å kartlegge hvordan nettsiden skulle bygges opp. Vi utviklet arkitekturen basert på brukeropplevelsen og brukerhistoriene, med fokus på hvordan nettsiden kunne være tilgjengelig for alle: om et medlem av sjakkforbundet ser etter neste turnering, en forelder ønsker å melde barna sine på en aktivitet eller en sjakkentusiast ønsker for å lære mer om de siste nyhetene om verdensmesterskapet. Sjakkforbundet snakker derfor til et veldig bredt publikum.

På teknologisiden har vi utviklet en database der de forskjellige klubbene, lagene eller grenene kan administrere sine aktiviteter og påmeldinger. Strukturen gir på en effektiv måte oversikt over deltakere til hver begivenhet som er oppført. Vi implementerte foreningens registreringsskjemaer i CMS-systemet bygget med Craft, der det er mulig å integrere andre systemer og plugin-moduler. Vi har også gjort det enklere for redaktørene å følge med på beskrivelsen av aktivitetene gjennom et enkelt publiseringsverktøy.

MG 6262 3

Sjakk er unektelig en av idrettene som bringer fans, amatører og profesjonelle sammen — i 2018 hadde finalen i sjakk-VM over 700 000 seere i Norge. Vår norske sjakkhelt, Magnus Carlsen, er verdensmester og har 12 verdensmestertitler til dags dato. Sjakk har blitt en populær idrett i Norge de siste ti årene, og det økende antallet medlemmer i Sjakkforbundet vitner om den utviklingen. Siden nettsiden er deres viktigste digitale plattform, krever det en godt strukturert arkitektur som en måte å kommunisere til medlemmene og styrke deres synlighet for den økende allmennheten. Nettsiden er derfor også bygget for å presentere sjakk som mye mer enn en sport som spilles av en håndfull verdensmestere.

Kultur
Kultur2
Skole
Skole2

Sjakk er ikke bare en sport eller et spill. Det er et pedagogisk verktøy som brukes i skoler og ungdomsgrupper med læringsformål og sosialt samspill. Nettsiden snakker derfor også til en yngre generasjon som begynner å bli kjent med denne sporten på et tidlig tidspunkt, og viser bredden i alle aktivitetene Sjakkforbundet gjør på tvers av samfunnet.

NSF 2 2
Samfunn
Group 387
Skjermbilde 2021 12 03 kl 10 27
Skjermbilde 2021 12 03 kl 10 29
Skjermbilde 2021 12 03 kl 10 35 2
Skjermbilde 2021 12 03 kl 10 37 1

Vår leveranse

Research og innsikt
Informasjonsarkitektur
Web design
UX design
Front-end utvikling
Back-end utvikling
Hosting