Datareisen er et gratis digitalt kurs som gir en grunnleggende innføring i data og hva det betyr for deg, din arbeidsplass og samfunnet rundt oss. Kurset er utviklet i samarbeid med Digital Norge og Universitetet i Bergen, og er en del av universitetets pensum «Fantastiske data». I tillegg til å lære studentene om data, er kurset rettet mot virksomheter for å øke kompetansen rundt temaet.

IMG 6836

Vi designet og utviklet kursplattformen og identiteten, der det visuelle støtteelementet er en datavisualisering som utvikler seg med brukerens fremgang. Denne representerer brukerens egen «datareise» og genereres basert på brukernavn, fremdrift og besvarte spørsmål. Forholdet mellom visualiseringen og kulminasjonen av data blir tydelig for brukeren i løpet av kurset. Som et resultat er Datareisens visuelle identitet unik for hver bruker. Tidlig lanserte vi en 0.7-versjon med 3 av 5 kapitler. Ved å bruke praktiske verktøy som Miro og Hotjar har vi fått tilbakemeldinger og ideer fra elevene mens de har brukt Datareisen som en del av undervisningen.

Hvordan vi laget blobben

Vi startet med en 3D-form i TouchDesigner, og testet deretter forskjellige datainndata for å lage forskjellige bevegelser. Vi la til forskjellige teksturer og kanaloperatører, jobbet med det for å få effektene og bevegelsene vi ønsket, og gjenskapte det med Three.js for å gjøre det generativt i sanntid. Visualiseringen henter data fra databasen vår og genererer individuelle varianter i hastighet og farge.

Screenshot 2023 01 25 at 14 15

Vår leveranse

Design
UX
Front-end utvikling