Einar Willy Topseksjon 1

Einar Film og Fortellinger er et norsk produksjonsselskap som produserer filmer, serier, reklamefilmer og musikkvideoer. De har en “Lillebror” som heter Willy Nikkers, som gjør mye av det samme, men på mindre skala produksjonsmessig, hurtigere, og med mere styring på innhold. I utgangspunktet jobbet begge hovedsakelig med TV-reklamer, men har vokst betraktelig, og jobber nå med alt fra serier og filmer, til fasilitering av internasjonale produksjoner som vil filme i Norge. Vi fikk i oppdrag å samle disse selskapene, og tilrettelegge for deres varierende output. Vi fikk også i oppgave å gjenoppfinne deres visuelle identitet samtidig som vi videreførte deres maskot Einar.

Forside 1440 px
Illustrasjon1
Illustrasjon2
Illustrasjon4
Illustrasjon5
Illustrasjon6
Illustrasjon3

Vi jobbet tett med både Einar og Willy for å lage to nettsteder som dekket hver av deres unike behov, samtidig som vi styrket deres familiebånd. På teknologisiden er det mye deling, siden de begge bruker det hodeløse CMS Sanity, noe som gjør det enkelt å utvide funksjonaliteten på tvers av plattformer om nødvendig.

Med hjelp fra vår gode venn Oscar Grønner til å utvikle nye «Einar» og «Willy» figurer. Vi tenkte på disse mer som levende maskoter for selskapet – snarere enn en logo – som kunne scenesettes i diverse scenarier og ikke minst endres og utvikle seg over tid.

Einar
Willy
Einar Willy Mobile Screens
Einar Pattern

Vi fikk hjelp fra vår gode venn Oscar Grønner til å utvikle nye «Einar» og «Willy» figurer. Vi tenkte på disse mer som levende maskoter for selskapet – snarere enn en logo – som kunne scenesettes i diverse scenarier og ikke minst endres og utvikle seg over tid.

Vi var også heldige som fikk jobbe med en tidlig versjon av Clemens Piontek’s Vevey; en veldig varm og «menneskelig» skrifttype i to komplimenterende snitt. Typografien og illustrasjonene har et slektskap som er både moderne og jordnært. Akkurat som Einar og Willy.